Ľubomír Hudačko Rôzne

Na Slovensko sa vracia zima: Vo Vysokých Tatrách už opäť začalo snežiť

Na Slovensko sa vracia zima. Môže za to studený front, za ktorým sa do našej oblasti začína dostávať chladnejší vzduch od severozápadu.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensko sa vracia zima: Vo Vysokých Tatrách už opäť začalo snežiť
Zdroj: TASR/František Iván

Za návrat zimy môže studený front, za ktorým sa do našej oblasti začína dostávať chladnejší vzduch od severozápadu, v dôsledku čoho klesá hranica sneženia, a tak sa prvé snehové vločky objavujú v oblasti Vysokých Tatier. Informuje o tom portál iMeteo.sk.

„Ešte včera sme na našom území zažívali príjemné, teplé počasie, no to v priebehu popoludnia začali kaziť búrky, ktoré sa vyskytli predovšetkým na západnom a východnom Slovensku. Búrky priniesol prvý studený front, no dnes nás ovplyvňuje druhý studený front,“ vysvetľuje ďalej iMeteo.sk.

Výrazne sa ochladilo

Vlna dažďa priniesla už desiatky milimetrov zrážok, za týmto studeným frontom sa k nám doslova dohnal chladnejší vzduch.

„Vplyvom tohto chladného vzduchu sa dnes na našom území nielen výrazne ochladilo, ale súčasne začala klesať hranica sneženia, ktorá do Tatier prináša snehové vločky,“ doplnili z iMeteo.sk.

Snehové vločky vyskytujú len v oblasti Vysokých a Nízkych Tatier a to v oblastiach nad nadmorskou výškou 1700 m n.m., no keďže aj naďalej sa bude na našom území ochladzovať, tak hranica sneženia začne klesať ešte nižšie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM