Martin Sýkora Správy

Opravy podtatranských ciest: Vieme, na ktorých miestach sa začalo rekonštruovať

Cestári začali s plánovanými opravami ciest II. a III. triedy. Podtatranské vozovky na viacerých miestach chytia druhý dych - vieme, kde už práce začali.

Ilustračný obrázok k článku Opravy podtatranských ciest: Vieme, na ktorých miestach sa začalo rekonštruovať
Zdroj: Dnes24.sk

Opravy za 400 tisíc eur

V piatok (21.9..) sa začali stavebné práce na rekonštrukcii troch havarijných úsekov ciest II. a III. triedy PSK, oblasť Poprad. V okrese Poprad to bude úsek cesty II/534 v meste Poprad v smere k diaľničnému privádzaču v dĺžke 751 metrov, na čo bude v ďalšom období nadväzovať rekonštrukcia cesty z Popradu do Starého Smokovca v dĺžke 5,2 kilometrov v hodnote viac ako 4 milióny eur, financovaná z eurofondov, štátneho rozpočtu a vlastných zdrojov Prešovského samosprávneho kraja. V okrese Levoča sa bude rekonštruovať úsek cesty III/3216 Bijacovce – Brezovica v dĺžke 1,2 kilometrov a úsek cesty III/3200 Dravce – Dlhé Stráže v dĺžke 1,1 kilometrov. „Predpokladaný rozpočet na tieto tri úseky ciest bol vo výške 394 305,23 eur. Z verejného obstarávania vzišiel zhotoviteľ stavby CESTY SK s.r.o., ktorý ponúkol realizáciu prác vo výške 270 672,07 eur. Verejným obstarávaním sa teda ušetrilo viac ako 123-tisíc eur,“ informoval riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK), oblasť Poprad Marián Barilla.

V polovici októbra hotovo

Celá investičná akcia potrvá 8 týždňov od odovzdania staveniska. Práce by mali byť ukončené do polovice októbra. Zhotoviteľa čaká viacero zásahov do vozoviek, ktorú sú podľa slov riaditeľa cestárov v havarijnom stave.

„Zhotoviteľ bude postupne realizovať frézovanie vozovky, pokládku asfaltovej vrstvy, vypĺňanie dilatačných škár asfaltovou zálievkou, rekonštrukciu rímsy, osadenie zvodidla a náter zábradlia na moste a vodorovné dopravné značenie,“ objasnil Barilla.

Zdroj: TASR

Dopravné obmedzenia

Zhotoviteľ počas výstavby musí zabezpečiť dopravnú obslužnosť územia ako aj bezpečné vykonávanie stavebných prác. „Počas výstavby bude dopravný režim na týchto úsekoch ciest fungovať v čiastočnej uzávierke. Stavebné práce budú prebiehať v jednom jazdnom pruhu, pričom druhý jazdný pruh bude využívaný na obojsmernú premávku vozidiel. Čiastočná uzávierka bude vyznačená prenosným dopravným značením,“ uzavrel oblastný riaditeľ.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM