Správy

V Poprade sa buduje nový kruhový objazd: Kedy má byť dokončený?

Mesto chce týmto kruhovým objazdom zabrániť ranným a podvečerným zápcham v tejto oblasti.

Ilustračný obrázok k článku V Poprade sa buduje nový kruhový objazd: Kedy má byť dokončený?
3
Galéria

V Poprade pribudne ďalší kruhový objazd. Jeho výstavba spájajúca ulice Banícku a Joliota Curie pri nemocnici sa začala v týchto dňoch. Mesto sa takto rozhodlo riešiť kritickú dopravnú situáciu, ktorá na križovatke nastáva najmä v ranných a popoludňajších hodinách, keď ľudia cestujú do práce a z práce. Celá križovatka je dimenzovaná so štyrmi ostrovčekmi s osvetlenými priechodmi pre chodcov.

„Ideme do zásadnej rekonštrukcie tohto územia. Keď sa kruhový objazd dokončí, doprava sa výrazne zmení k lepšiemu. Je to uzol, ktorý je naozaj veľmi frekventovaný a uľahčíme to aj sanitkám pri zásahoch,“ hovorí primátor Anton Danko.

Mesto odovzdalo stavenisko začiatkom júna. Momentálne na ňom prebiehajú práce na jeho vytýčení, zrealizovali sa preložky plynu a dokončujú sa taktiež preložky telekomunikačných káblov a ochrana elektrického kábla.

Stavbári ďalej začnú s odstraňovaním časti existujúcej križovatky za účelom stavby na kruhovú križovatku. Vzhľadom na prebiehajúce stavebné práce a lokalitu pri nemocnici, je potrebné zabezpečiť 24-hodinovú dostupnosť, a preto dlhodobé uzávery miestnych komunikácií nebudú,“ vysvetľuje vedúca odboru výstavby MsÚ Poprad Kristína Horáková.

Kruhový objazd by mal byť zrealizovaný v priebehu 3 mesiacov a jeho ukončenie sa očakáva začiatkom septembra. Celkové náklady predstavujú sumu 400 tisíc eur.

Kvôli novému kruhovému objazdu sme presunuli dva stánky, obľúbené najmä u návštevníkov nemocnice, ktorí si do nich chodia kupovať dennú tlač či čerstvú zeleninu a ovocie. Zároveň v tejto lokalite riešime aj nové autobusové zastávky s ostrovčekmi, takže budú spokojní aj tí ľudia, ktorí cestujú MHD,“ dodal primátor.

Na tomto mieste vznikne nový kruhový objazd
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM