Ľubomír Hudačko Správy

Popradská škola sa pýši PRVENSTVOM! V rebríčku hodnotenia skončila na najlepšom mieste

INEKO opäť vypracoval rebríčky hodnotenia škôl od základných po gymnáziá. V kategórii stredných škôl triumfovala popradská.

Ilustračný obrázok k článku Popradská škola sa pýši PRVENSTVOM! V rebríčku hodnotenia skončila na najlepšom mieste
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Podľa hodnotenia INEKO sa najlepšou základnou školou v krajine stala ZŠ sv. Cyrila a Metoda v Košiciach.

Poprad je prvý

Druhá najlepšia je ZŠ na Tilgnerovej 14 v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves a na treťom mieste je vo Svätom Jure na Kollárovej ulici.

Uspel aj Poprad. Tomu patrí prvenstvo spomedzi stredných škôl.

Súkromná SOŠ na Ulici 29. augusta v Poprade je totiž najlepšou v tejto kategórii. Druhá je Obchodná akadémia v Trnave a na treťom SPŠ elektrotechnická na Plzenskej ul. v Prešove.

Hodnotili sa aj gymnáziá, vedúce umiestnenie má Škola pre mimoriadne nadané deti z Teplickej ulice v Bratislave. Druhé miesto patrí Gymnáziu na Poštovej 9 v Košiciach a na tretej priečke je Gymnázium Jura Hronca na Novohradskej 3 v Bratislave.

Dobrou správou je, že popradská škola sa vyšplhala na prvé miesto z minuloročného druhého a pred dvoma rokmi bola dokonca až na 25. priečke.

Ako sa hodnotilo

Hodnotenie bolo zostavené z výsledkov žiakov Testovania 5 a 9, písomnej časti maturít, uplatnenia absolventov stredných škôl, mimoriadnych výsledkov žiakov, finančných zdrojov škôl v prepočte na jedného žiaka, podielov absolventov stredných škôl prijatých na štúdium na vysokých školách a podobne.

Ďalšie výsledky z Popradu

Najvyššie hodnotenie spomedzi všetkých základných škôl v Poprade dosiahla Spojená škola – ZŠ s MŠ na Letnej ulici 34 s hodnotením 8,5 (19. miesto) a medzi gymnáziami uspela Spojená škola – Gym Dominika Tatarku 7, Poprad s hodnotením 8,2, čo jej vynieslo 12. priečku.

ilustračné foto

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM