Martin Sýkora Samospráva

Radnica to s novým bytovým domom myslí vážne: Prenajalo pozemky

Mesto Poprad na základe obchodnej verejnej súťaže, vyhlásenej koncom augusta, rozhodlo o prenájme pozemkov s rozlohou viac ako 3000 štvorcových metrov na sídlisku Juh.

Ilustračný obrázok k článku Radnica to s novým bytovým domom myslí vážne: Prenajalo pozemky
Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž pozná víťaza

Samospráva vyhlásila súťaž za účelom výstavby bytových domov. V lehote stanovej podmienkami súťaže prejavili záujem o výstavbu bytov tri firmy. Na predloženie súťažných návrhov bol stanovený termín do 30. septembra. Na vyhodnotenie návrhov bola menovaná primátorom mesta komisia v zložení: predseda komisie Pavol Gašper, členovia komisie primátor mesta Jozef Švagerko, viceprimátor Igor Wzoš, Milan Baran, Martin Baloga, Štefan Pčola, Ľuboslav Mlynarčík a Iveta Borňáková.

„Komisia pred otvorením stanovila váhu súťaže, kde sa 50 % dôrazu kládlo na dokumentáciu, 40 % na referencie a 10 % na výšku nájomného,“ Informovala vedúca odboru správy majetku na Mestskom úrade v Poprade Iveta Borňáková.. Ako informovala, do súťaže sa prihlásili tri spoločnosti. „Spoločnosť GMT Projekt, spol. s. r. o., z Bardejova, ktorá ponúkla výstavbu 52 bytových jednotiek za nájom 2 eurá za štvorcový meter na rok, sa stala víťazom súťaže,“ povedala Borňáková. Mesto tak prenajalo pozemky spoločnosti GMT Projekt, spol. s. r. o., za nájomné vo výške 6202 eur na rok.

Pribudne aj garážový dom?

Poslanec Vladimír Lajčák počas zasadnutia mestského zastupiteľstva vyslovil nespokojnosť s priebehom súťaže. Podľa vedenia mesta je však priebeh v poriadku. „Podmienky súťaže sa nemenili a zostali zachované. O konkrétnom vyhodnotení súťaže a výstavbe domu je s víťazom mesta ešte možné diskutovať,“ povedal viceprimátor mesta Poprad Pavol Gašper.

Poslankyňa Madzinová zároveň vyslovila otázku, či sa pri tomto bytovom dome bude môcť v budúcnosti postaviť aj nejaký parkovací dom. „Zastavovacia štúdia je takmer finálna. Plánujeme v štúdii dva garážové domy. Akým spôsobom to zosúladíme s parametrami bytového domu, riešime s víťazom súťaže,“ dodal Gašper.

Projekt Nový Poprad chce radnica obnoviť: V prvej fáze chce 100 bytov
2
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM