Ľubomír Hudačko Správy

Na čo sa mnohí Popradčania tešia, keď prídu domov? Ak sú preč, TOTO im chýba najviac

Kroky Popradčanov smerujú z času na čas z rôznych dôvodov aj mimo svojho rodného mesta. Zisťovali sme, čo im robí radosť, keď sa vrátia naspäť.

Ilustračný obrázok k článku Na čo sa mnohí Popradčania tešia, keď prídu domov? Ak sú preč, TOTO im chýba najviac
Zdroj: Dnes24.sk

Turistika

Nádhernú prírodu v okolí Popradu máme na dosah ruky, študentka Mirka si ju v Trnave veľmi neužije. „Vždy, keď prídem a mám aspoň trochu času, tak si niekde zájdem. Je jedno kde, hlavne nech nesedím doma.“

Domáce jedlo

Samozrejmosťou je aj nadšenie z domáceho jedla, Popradčania sú zvyknutí na typické slovenské pokrmy. Simona sa často dostane do iných končín sveta, kde má k dispozícii odlišnú kuchyňu. „Ak človek žije mimo Slovenska, chýba mu domáca strava. U mňa to boli najviac pirohy, šúľance či halušky s tvarohom,“ prezradila cestovateľka, ktorá kedysi pôsobila v zahraničí.

Hokej na štadióne

Športovcom pre zmenu chýba pocit radosti pri víťazných góloch. Hoci popradský futbalový klub nie je na výslní, ten hokejový sa teší výkonom v extralige. „Som fanúšikom našich Kamzíkov už oddávna. Keď môžem a som doma, tak si náš zápas rád vychutnám osobne. Škoda, že sa chlapcom teraz nedarí, ako by sa mohlo dariť, ale snáď sa to zlepší," povedal Dušan, čo dlhé roky žije v Prahe.

Námestie

Ďalším lákadlom pre rodákov z Popradu je tunajšie námestie. Turisti ho obdivujú z každej strany, má svoje čaro a najmä v letných mesiacoch je mimoriadne fotogenické. "V Česku mi chýba pocit útulného námestia, takže keď som doma, rada sa prejdem a zaspomínam na niekdajšie rande v Poprade s manželom,“ povedala Stela, ktorá pracuje už pár rokov za hranicami Slovenska.

Výhľad na Tatry

Je azda len málo Popradčanov, ktorému by nechýbali Tatry. Stále ide o mimoriadne lákavé prostredie aj pre tých, čo ho dokonale poznajú. „Keď som preč z domova, cnie sa mi za výhľadom na Tatry. Vidím ich z okna, takže vo svete nám môžu len závidieť, čo tu doma máme," zdôverila sa Lenka.

Vzduch

Čistejší vzduch ako v podtatranskej metropole nájdeme len ťažko. Práve tunajší svieži vzduch chýba v zahraničí takisto. „Je to niečo iné ako v prašných mestách bez hôr. Vždy sa rada nadýchnem našej sviežosti,“ podotkla Jana, ktorá sa venovala au pair v zahraničí.

Voda

Rovnako dôležitou súčasťou Popradu je podtatranská voda. Aj tá mnohým pôsobiacim v zahraničí mimoriadne chýba. Práve v našom okolí sa nachádza množstvo prameňov, ktoré túto sviežu vodu produkujú a sú voľne prístupné pre verejnosť. „Súhlasím s tými, ktorým okrem Tatier či prírody chýba aj čistá chutná voda. Žiadne bublinky ani cukor, ale číra a nezávadná uhasí smäd, ako žiadna iná,“ prezradila Dominika na záver našej ankety.

Foto: ilustračné

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM